Karolínka Polcarová  – boj o život po útoku matky

Vybráno 0 Kč 2 834 599 Kč
226 600 Kč
17 dnů
do ukončení

Buďte s námi pro každou dobrost. Předáme 100 % vašeho daru.

Přispět Sdílet

Všechny sbírky ověřujeme

Všechny sbírky ověřujeme

Zakladatel
Dagmar Myšková
Datum přidání
16. 7. 2024
Poslední aktualita

20. 7. 2024 0:36

♥️ JSTE ÚŽASNÍ! ♥️ Děkuji za Karolínku, ale i za další děti, kterým jste svou štědrostí dali šanci 🤗

Chtěl bych poděkovat Vám Všem kteří jste přispěli mojí Karolínce na nový vozík. Vybrala se více jak 10 násobná částka než jsme potřebovali, což je úžasné!  Domluvili jsme se s Doniem, že peníze navíc chceme věnovat i na vozíky pro ostatní děti, které jsou v podobném stavu jako Karolínka. Ony narozdíl od Karolínky se nedostanou ven a pomalu čekají na konec. 😢😢😢 Vše, co se vybere navíc pomůže dalším dětem aby mohly ven a nemusely jen čekat na smrt v tmavém nemocničním pokoji. My si to tak s Karolínkou přejeme, protože víme co to je nemoci jít ven a vnímat to nebe nad hlavou, tu přírodu a tu svobodu … 

Četl jsem všechny Vaše vzkazy a komentáře a vehnalo mi to několikrát po sobě slzy do očí. I dnes  jsem z toho dost na měko kolik lidí na nás myslí … 

Dovolím si sdílet některé reakce rodičů, když jsem jim sdělil, že budou vozíky i pro ně:

Reakce maminky Karolínky Hájkové když jsem jí napsal, že jí naše Karolínka daruje vozík pro ležícího pacienta: 

Krásný večer Karle! Zprávu čtu už po několikáté, se slzami v očích, a nemohu tomu uvěřit!  Jste naprosto úžasný! Naší Kájince by to strašně moc pomohlo, mohli bychom zase chodit na procházky a výlety. Teď, i když máme xRover, vydrží tak půl hodiny, max. hodinu a pak už jen pláče. Úplně by nám to změnilo život! 

Tady je reakce Miloše Svobody, tatínka  Davídka, který Davídka adoptoval v jeho 2 letech jako zdravého veselého klučíka a bude o něj pečovat až do jeho poslední chvíle: 

Děkujeme Karle, vice slov asi netřeba. Jsi frajer Karle, že myslíš na druhé…. klobouk dolů… A ano, nehneme se bez kyslíku a odsávačky

Domluvili jsme se s ředitelem firmy Volter, že vyrobí vozíky i pro ostatní děti. Díky výrobě více kusů se dostaneme i na lepší cenu a dodatečné finance budou použity na nutnou doplňkovou výbavu a individuální úpravy, které nebyly v objednávce zahrnuty. 

S Karolínkou žijeme skromně ve starém zchátralém baráčku z roku 1910 kde topíme uhlím a dřevem. Zatím mi Bůh dává sílu a stíhám a umím opravit všechno sám mezi péčí o Karolínku, a tak můžeme pomoci ostatním jménem Karolínky a finance budou všechny na pomoc ostatním dětem, i když bych nějaký materiál dokoupit potřeboval:)  Ale to nějak zvládnu. Nejdůležitější jsou ostatní děti, které mají díky vám a Karolínce šanci.

JEŠTĚ JEDNOU VÁM VŠEM MOC DĚKUJEME a máme mnohonásobnou radost právě i za ty ostatní děti.

Váš Karel a Karolínka Polcarovi 

♥️ ♥️ ♥️ 

Zobrazit celou aktualitu

Představení sbírky

Jmenuji se Karel Václav Polcar a jsem tatínkem Karolínky Polcarové. Karolínku v půl roce ubila její maminka téměř k smrti.

Ten den, kdy se to stalo mi předala Karolínku v kómatu s modřinami na obličeji, s přeraženým nosánkem se slovy – „vem si jí, já už jí nechci“. Spolu s Karolínkou chtěla, abych si vzal i druhou dcerku Lucinku, které kdysi způsobila zlomeninu pánve, za což dostala podmínku.

„Maminka“ mi vynesla zmrzačenou Karolínku v autosedačce na chodník před byt i s jejími věcmi. Okamžitě jsem zavolal sanitku. Na místo přijely dva vozy a přiletěl také vrtulník. Karolínka byla ihned transportována do Fakultní nemocnice Motol s infausní diagnózou = diagnóza, kde stav pacienta nelze vyléčit, pouze se horší a končí smrtí. Pět lékařů anesteziologicko-resuscitační kliniky bylo přesvědčených, že Karolínka tato zranění nepřežije a zemře. Při odpojení z přístrojů se jen čekalo, kdy…

Na obrovském displeji běžel čas od odpojení z plicní ventilace a podpory srdeční činnosti, Karolínka se držela a já u ní byl v nemocnici každý den. Špatně reagovala na ženský hlas. Sestřičky mne prosily, abych tam zůstával, tak jsem začal v nemocnici i přespávat. Přes den jsem byl v práci a na tu dobu jsem Karolínce nechával své zpocené tričko, aby cítila, že jsem tam stále s ní.

Karolínka má nevratně poškozenou pravou hemisféru mozku a chybí jí kus lebeční kosti. Má narušené centrum motoriky i paměti, takže není schopná sama zopakovat fyzické pohyby, které s ní čtyřikrát denně cvičím. Mozek si to prostě nepamatuje… K tomu Karolínka nevidí a denně mívá zhruba deset epileptických záchvatů. Vyžaduje tak nepřetržitou péči.

Vzpomínám si, jak měsíc před porodem mne partnerka i s první dcerou Luckou opustila s tím, že nechce, abych jí mluvil do výchovy. Podařilo se mi Karolínku mít u sebe těsně před osudným incidentem. Vidím ji jako dnes, jak přede mnou leží a já ji přebaluju. Úplně normální krásné šťastné zdravé miminko. Myslím, že to bylo nejhezčích 14 dní v jejích i mém životě.

O pár dní později jsem už viděl svou Karolínku nehybnou a s obličejem plným podlitin, chybějícím kusem lebeční kosti a nenávratně slepnoucí. Lékaři dodnes nechápou, jak mohla v tom stavu přežít. Po incidentu s matkou byla Karolínka téměř dva měsíce v umělém spánku, během kterého prodělala v narkóze 18 operací. Díky tomuto zásahu se jí převrátil spánkový rytmus, takže ve dne většinou spí a v noci má den.

Nakonec jsem odešel z práce z vedoucí pozice, zahodil kariéru a zůstal s Karolínkou. Rozhodně toho nelituji. Vím, že Karolínka mne potřebuje více, než jakákoli firma či jiný člověk. A jsem s ní až doteď více jak 10 let.  Doprovázím ji na její cestě bez vyhlídek na jakékoli zlepšení a půjdu s ní až na konec. Nenechám ji v tom.

Psychicky se vyrovnávám s těžkou životní situací každodenním běháním, kdy týdně se speciálním sportovním kočárkem spolu s Karolínkou 100 až 120 km. Účastníme se také charitativních běhů pro další nemocné či umírající děti a všechny výtěžky ze závodů věnujeme jim.

Kočárek, který mi umožňoval dostat Karolínku ven do přírody a na sluníčko je již nevyhovující. Karolínky růst i borcení pánve + těžká skolióza vyžaduje přepravu Karolínky pouze v leže i s ohledem na související bolesti. Toto by řešil speciálně upravený zdravotní vozík xRover na míru, jehož výrobní cena bez jakýchkoli dalších doplňků je stanovena na 226 600,- Kč

Komu pomůžeme?

Péči o Karolínku se věnuji denně 24 hod., takže nemohu zajistit potřebný příjem na zdravotní pomůcky, které Karolínce ulevují a usnadní zbytek života, který má před sebou. Bohužel matka obou sester dodnes chodí po svobodě bez sebemenšího potrestání.  Za ublížení Lucce formou zlomeniny pánevní dostala u soudu podmínku a za těžké ublížení na zdraví Karolínky si pak měla odsedět ve vězení 10 let a uhradit 4 miliony jako odškodné.

Kvůli špatně napsanému rozsudku je však matka Karolínky na svobodě a tak se Karolínka nedočká ani odškodného, které by posloužilo na léčení a rehabilitaci. Bojujeme spolu s Karolínkou jak se dá, a to i přes nedostatek financí na potřebnou výbavu a léčbu. O pomoc prosím čistě pro Karolínku. Pro ulehčení jejího neustále se horšícího stavu a možnost adekvátního převozu do a z nemocnice, a také možnost dostat Karolínku ven na vzduch a do přírody.

V životě si toho moc nepřeji a mám pár cílů. Chtěl jsem dokázat, aby se Karolínka dokázala sama alespoň otočit a aby měla radost ze života.

Karolínka se dodnes bohužel neotočí a její stav se dále postupně horší. Radost se jí však snažím dávat neustále. Občas se mi Karolínka odmění krásným úsměvem nebo možností držet její drobounkou dlaň v mé velké tátovské tlapě.

Na co konkrétně budou peníze z této sbírky použity?

Vývoj a výroba speciálního vozíku dle zadaných parametrů
– pro ležící osobu výškou postavy 165–170 cm
– rozšířená verze, šíře v ramenou cca 60–65cm
– nastavení těžiště vozíku posunem posunem zadní nápravy

– zpevněné madlo
– sklopný přední a zadní oblouk
– větrání zajištěno zvýšenou matrací z PE vláken, možné další větrací prvky
– velké kolo 16" nebo 20" vepředu, možná i malé

Speciální ochrana na kolena na míru
rozměr 30×34cm – polohování upevňovacího pásu

Pokud by se nevybrala celá částka, pokusím se zajistit chybějící finance pomocí dalších zdrojů. V případě, že by se vybralo více, než je částka za vozík, bude tato použita na další úpravy vozíku a ochranné pláště a motor, který pomůže vozík přepravovat do kopců.

Pokud by se vybralo více financí budou využity na další vozíky pro ostatní děti, které tento vozíček budou potřebovat, případně na další sbírku na Donio či pro centrum Paraple. 

Lidé se mne často ptají, kde na to vše beru sílu a jak to mohu zvládat celé roky. Sílu na to vše nacházím ve víře v Boha a hlavu si čistím každodenním běháním a udržuji si tím i psychiku, abych to vše ustál. Nemohu si dovolit prohrát, Karolínka nikoho jiného než mne nemá.

S pokorou děkuji všem, kterým není osud Karolínky lhostejný a pomůžete s pořízením tolik potřebné výbavy.

Karel a Karolínka Polcarovi

Chcete zakladateli sbírky něco vzkázat?

Pro zobrazení či přidání vzkazu musíte být přihlášeni na Facebooku a mít ve svém prohlížeči povolená cookies třetích stran.

Aktuality

20. 7. 2024 0:36

♥️ JSTE ÚŽASNÍ! ♥️ Děkuji za Karolínku, ale i za další děti, kterým jste svou štědrostí dali šanci 🤗

Chtěl bych poděkovat Vám Všem kteří jste přispěli mojí Karolínce na nový vozík. Vybrala se více jak 10 násobná částka než jsme potřebovali, což je úžasné!  Domluvili jsme se s Doniem, že peníze navíc chceme věnovat i na vozíky pro ostatní děti, které jsou v podobném stavu jako Karolínka. Ony narozdíl od Karolínky se nedostanou ven a pomalu čekají na konec. 😢😢😢 Vše, co se vybere navíc pomůže dalším dětem aby mohly ven a nemusely jen čekat na smrt v tmavém nemocničním pokoji. My si to tak s Karolínkou přejeme, protože víme co to je nemoci jít ven a vnímat to nebe nad hlavou, tu přírodu a tu svobodu … 

Četl jsem všechny Vaše vzkazy a komentáře a vehnalo mi to několikrát po sobě slzy do očí. I dnes  jsem z toho dost na měko kolik lidí na nás myslí … 

Dovolím si sdílet některé reakce rodičů, když jsem jim sdělil, že budou vozíky i pro ně:

Reakce maminky Karolínky Hájkové když jsem jí napsal, že jí naše Karolínka daruje vozík pro ležícího pacienta: 

Krásný večer Karle! Zprávu čtu už po několikáté, se slzami v očích, a nemohu tomu uvěřit!  Jste naprosto úžasný! Naší Kájince by to strašně moc pomohlo, mohli bychom zase chodit na procházky a výlety. Teď, i když máme xRover, vydrží tak půl hodiny, max. hodinu a pak už jen pláče. Úplně by nám to změnilo život! 

Tady je reakce Miloše Svobody, tatínka  Davídka, který Davídka adoptoval v jeho 2 letech jako zdravého veselého klučíka a bude o něj pečovat až do jeho poslední chvíle: 

Děkujeme Karle, vice slov asi netřeba. Jsi frajer Karle, že myslíš na druhé…. klobouk dolů… A ano, nehneme se bez kyslíku a odsávačky

Domluvili jsme se s ředitelem firmy Volter, že vyrobí vozíky i pro ostatní děti. Díky výrobě více kusů se dostaneme i na lepší cenu a dodatečné finance budou použity na nutnou doplňkovou výbavu a individuální úpravy, které nebyly v objednávce zahrnuty. 

S Karolínkou žijeme skromně ve starém zchátralém baráčku z roku 1910 kde topíme uhlím a dřevem. Zatím mi Bůh dává sílu a stíhám a umím opravit všechno sám mezi péčí o Karolínku, a tak můžeme pomoci ostatním jménem Karolínky a finance budou všechny na pomoc ostatním dětem, i když bych nějaký materiál dokoupit potřeboval:)  Ale to nějak zvládnu. Nejdůležitější jsou ostatní děti, které mají díky vám a Karolínce šanci.

JEŠTĚ JEDNOU VÁM VŠEM MOC DĚKUJEME a máme mnohonásobnou radost právě i za ty ostatní děti.

Váš Karel a Karolínka Polcarovi 

♥️ ♥️ ♥️ 

Vystavíte mi potvrzení o daru?

Ano, při vyplňování údajů stačí zaškrtnou kolonku „Chci vystavit potvrzení o daru“ a my vám potvrzení zašleme na e-mailovou adresu, kterou jste uvedli.

K čemu mi potvrzení o daru bude?

Váš dar pomůže i vám – můžete si ho totiž jednoduše odečíst od základu daně v daňovém přiznání za daný rok. Pro fyzické osoby (včetně zaměstnanců) platí, že souhrnná hodnota daru musí činit alespoň 1 000 Kč. Právnické osoby si pak mohou od základu daně odečíst hodnotu darů, pokud jejich hodnota činí alespoň 2 000 Kč. Detailnější informace naleznete v § 15 a 20, odst. 1 Zákona 586/1992 sb. o daních z příjmů.

Co se děje s penězi, pokud se cílová částka nevybere?

V momentě, kdy se sbírce dlouhodobě nedaří získávat dary, spojíme se s jejím zakladatelem a domluvíme se na jejím ukončení a předání částky, kterou se podařilo vybrat. Pokud se například vybíralo na přístroj, který není možné za nižší částky pořídit, poprosíme zakladatele sbírky o alternativní řešení. Z podstaty veřejné sbírky ale není možné finanční prostředky dárcům poslat zpět.

Mohu vám poslat peníze přímo na účet? Kde najdu číslo účtu?

Peníze je vždy třeba poslat se správným variabilním symbolem, abychom dokázali platbu přiřadit ke správné sbírce. Proto je potřeba u každé sbírky zvolit platbu bankovním převodem, na základě které vám vygenerujeme variabilní symbol a veškeré údaje o platbě vám zašleme.

Je Donio garantem, že je sbírka důvěryhodná?

Donio je platforma, která založení sbírek umožňuje. V profilu každé sbírky je uvedeno jméno jejího zakladatele, kterému po ukončení sbírky předáme dar. K posouzení, zda je zakladatel důvěryhodný, používáme několik kritérií, abychom co nejvíce předešli zneužití.

Lukáš P.
500 Kč  •  27. 8. 2024 10:00
Život není fér, přesto ho stojí za to žít. Držím pěsti ať se vám společně podaří zvládnout některý z vašich cílů.
Štědrý dárce
1 000 Kč  •  27. 8. 2024 9:31
Dárce, který je pro každou dobrost
300 Kč  •  27. 8. 2024 9:13
Milý dárce
1 000 Kč  •  27. 8. 2024 8:48
Velkorysý dárce
2 000 Kč  •  27. 8. 2024 0:58
Velkorysý dárce
10 000 Kč  •  26. 8. 2024 23:35
Milý dárce
2 000 Kč  •  26. 8. 2024 23:27
DobroDárce
300 Kč  •  26. 8. 2024 23:22
Dobrosrdečný dárce
3 500 Kč  •  26. 8. 2024 23:09
Petr F.
600 Kč  •  26. 8. 2024 23:09
Držte se, obdivuji Vaši sílu a vytrvalost, věřím, že vše budete zvládat i dále!
Dobrosrdečný dárce
300 Kč  •  26. 8. 2024 23:05
Dárce, který je pro každou dobrost
2 000 Kč  •  26. 8. 2024 23:04
Milý dárce
200 Kč  •  26. 8. 2024 22:49
Velkorysý dárce
1 000 Kč  •  24. 8. 2024 10:40
Laskavý dárce
300 Kč  •  25. 8. 2024 0:19
DobroDárce
500 Kč  •  24. 8. 2024 17:58
Milý dárce
2 000 Kč  •  24. 8. 2024 15:52
Spolek dobrych dusi, Andele bez kridel
4 000 Kč  •  23. 8. 2024 15:35
Pro Karolinku na vse, co potrebuje. Drzte se! Vasi Andele
Dárce, který je pro každou dobrost
300 Kč  •  23. 8. 2024 7:43
Laskavý dárce
100 Kč  •  22. 8. 2024 18:26
Štědrý dárce
1 000 Kč  •  22. 8. 2024 10:13

Přemýšlíte jak této sbírce pomoci ještě víc?

Přidejte Dobrovýzvu a složte se společně s přáteli v rámci narozeninové oslavy, ve firmě, nebo na sportovní akci.

Jak Dobrovýzva funguje

  1. Přidejte Dobrovýzvu – vymyslete vlastní název a úvod.
  2. Sdílejte ji s přáteli, kolegy či ve své komunitě, aby se do pomoci zapojilo co nejvíce dárců.
  3. Vybrané finance přiřadíme k této sbírce, i když se nevybere celá částka.
Přidat Dobrovýzvu Zjistit více

U této sbírky zatím Dobrovýzvy nejsou

Líbí se vám tato sbírka? Podpořte ji Dobrovýzvou.

Složte se společně s přáteli v rámci narozeninové oslavy, ve firmě, nebo na sportovní akci.
Jak to funguje

Vzkazy

kiDay
1 000 Kč  •  16. 7. 2024 21:15
❤️❤️❤️
Jiri B.
300 Kč  •  17. 7. 2024 9:16
Drzte se, cela rodina ❤️
Martin L.
1 000 Kč  •  17. 7. 2024 11:25
Oba jste velký bojovníci.
Gabriela S.
300 Kč  •  16. 7. 2024 21:43
Nenalézám slov, pláču. Snad Karolínce i to málo pomůže. Objímám ji na dálku a Vás neskutečně obdivuji.
Jan Tlamycha
300 Kč  •  20. 7. 2024 21:47
Milá Karolínko, moje dcera se taky jmenuje Karolínka, jsi krásná a statečná holčička, máš skvělého tatínka a moc ti držím palce do dalšího života naplněného láskou, která dává našim životům smysl.
Kateřina
600 Kč  •  17. 7. 2024 17:28
Pro mě je váš příběh příběhem o naději a obrovské lásce. Jste hrdina a máte krásnou, statečnou dcerku, na kterou můžete být hrdý. Přeju vám, ať se každý den máte důvod smát.
Hana S.
300 Kč  •  16. 7. 2024 22:35
Karolínko držím ti moc palečky aby jsi se co nejdřív uzdravila a vrátila do normálního života jak to jen půjde držím ti pesticky broučků 😘 myslím na tebe si silná holka držte se s taťkou ❤️
Jana J.
200 Kč  •  17. 7. 2024 22:48
Jste úžasní, hodně štěstí ❤️🤍

Kdo další daroval?

Tato dobročinná sbírka spadá pod veřejnou sbírku založenou pořadatelem a je pořádaná ve prospěch příjemce.

Chcete založit sbírku nebo projekt?

Začít vybírat