FABRIKA – Podpořte vydání kuchařky o pečení chleba, kynutém i nekynutém
z 160 000 Kč
Tento projekt jsme ukončili.
Toto jsou další příběhy, které můžete podpořit.
FABRIKA – Podpořte vydání kuchařky o pečení chleba, kynutém i nekynutém
Kuchařka s vyzvednutím v Praze / Kladno a okolí
Kuchařka na pobočku Zásilkovny
Kuchařka a perličkový cukr
Parlsocker – švédský perličkový cukr na kanelbullar (skořicové motance)
Bullar pack – kardamomová semínka a švédský cukr parlsocker
Lněný sáček z Fabriky
Lněný sáček z Fabriky (zásilkovna)
Zástěry z českého lnu a bavlny s ručním potiskem
2 ručně vyrobené sešity (Fabrika Klima) s dopravou na Zásilkovnu
Chci tě podpořit jen tak a nic za to nechci <3
19. 10. 2022 17:50
Jsme na 40 %!
Děkujeme všem, kteří nás podpořili v kampani na vydání kuchařky. Jsme na 40 % z cílové částky a knížku po dokončení kampaně budeme posílat do tisku.
Fabrika může být i ideálním vánočním dárkem, tak neváhejte s jejím nákupem.
Budeme rádi za sdílení na sociálních sítích.
Klára z Fabriky
Co je to Fabrika?
Fabrika – kuchařka o kvasu, sladkém i slaném pečení pro každého
Kuchařka je rozdělena do sedmi kapitol. Obsahuje jednoduché recepty, které vám nezaberou moc času na přípravu, ale o to víc vám budou chutnat.
Obsah receptů pro vaší představu:
Ukázky toho, co si budete moc upéct:
1/ Chleba a kvas – v první kapitole začnete s nejjednodušším receptem na skandinávské bulky Frallor, na kterých se naučíte pracovat s kvasovým těstem.
2/ Sladké pečení z kvasu – v druhé kapitole se naučíte využít kvas v sladkých receptech.
3 /Kynuté slané – Silvestrovská veka, rohlíky z poliše nebo toastový chléb? Ty nejvymazlenější recepty na každou oslavu nebo příjemné sobotní odpoledne najdete v této části.
4/Kynuté sladké – Ve čtvrté kapitole na vás čeká recept na nadýchané loupáky, postup na jednoduché vláčné motance s kardamomem, skořicí nebo lískovými ořechy a nejnadýchanější švédské semlory!
5 /Sladké – Ve sladké kapitole se můžete těšit na chlebíček citron x mák, na drobenkový žitný koláč s kupou ovoce, čokoládové sušenky s ovesnými vločkami, tiramisu, čokoládové bezlepkové kostky s ovocem a krémem, mrkváč, míša kostky apod..
6 /Sváteční – Ve sváteční kapitole najdete recept na nejvláčnější vanilkové rohlíčky, vosí hnízda s vaječňákem, kostky a kokosové kuličky babičky Jarušky a na kořeněný vaječňák.
7/ Co se do šesti kapitol nevešlo, se vešlo do té sedmé: Komponenty, sladké nepečené, náplně a granola – tipy a triky na tu nejlepší domácí granolu a moje nejoblíbenější panna cotta a namelaka (nadýchaný čokoládový krém).
Kdo za projektem stojí?
Jmenuji se Klára Klímová, jsem pekařka z karlínského bistra Etapa a v roce 2020 jsem v době pandemie založila projekt Fabrika Klima, na kterém pracuji se svojí mamkou Ivet. Také jsem studentka 4. ročníku alternativního programu gymnázia Na Zatlance, kde jsem se v semináři open space (a v rámci své závěrečné práce) rozhodla napsat svou vlastní kuchařku.
Na grafické podobě kuchařky se mnou spolupracují dvě kreativní duše. Nadpisy ke všem receptům píše Zuzka Bartíková, díky které jsem se do Etapy dostala a Šárka Morozová, kterou jsem tam potkala. V současné době máma a majitelka krásného vinohradského obchůdku Selah.
Kdy projekt Fabrika Klima vznikl a co vlastně děláme?
Projekt Fabrika Klima vznikl v roce 2020 po pár měsících v lockdownu, kdy nás nebavilo sedět doma a chtěly jsme začít něco vytvářet rukama. Klárka vyrobila kolekci sešitů a diářů ve spolupráci s dílnou Vazárna a Ivet začala šít lněné sáčky na chleba, zástěry a ze starých trámů z kostela vyrobila svícny.
O rok později přišel další lockdown a my začaly rozvážet po našich známých každou sobotu čerstvě upečené chleby, koláčky, loupáky a mnoho dalšího.
Kdy jsi začala s pečením?
První dorty jsem začala péct v roce 2017. Pekla jsem od oka a to, že jsem jich pár pokazila, mě jedině posouvalo dál.
Všechny recepty, které jsem od roku 2017 pekla, jsem si zaznamenávala do ručně vyrobené kuchařky. Začínala jsem z receptů z blogů – nejvíce mi u pečení chleba pomohl blog Maškrtnice, díky které jsem si také založila svůj první kvas. Inspiraci jsem také čerpala ze zahraničních pekáren a odborných publikací.
A pak jízda pokračovala. V roce 2020 jsem nastoupila jako pekařka do karlínské Etapy. Pekla chleby z čerstvě namleté mouky a dál experimentovala, s čím jsem mohla.
Toto léto jsem měla tu příležitost stát se jedním z členů týmu švédské pekárny Mandeltartan a po příjezdu ze Švédska jsem vyrazila čerpat další zkušenosti v Berlínské pekárně Sofi.
Na co se peníze vybírají?
Vybrané peníze budou použity na vytisknutí kuchařky Fabrika.
Cílem je splnit si velký sen – dát recepty z digitální podoby, sešitů a roztahaných papírů po kuchyni do jedné sešité podoby a předat je dál. V jednoduché podobě, aby si je mohl upéct každý z vás.
Cílem je vybrat částku, která pokryje první vydání knihy, kterou dělám na vlastní náklad. Knihy by podle mě měly být jedinečné a proto ta naše bude dostupná po ukončení donia na našem e-shopu a v kavárnách po Česku.
Kdy odměny dostanu?
Objednávky budou odeslané přes Zásilkovnu do 90 dní po skončení kampaně. To bude ten čas, kdy bude kniha ve výrobě. Ale slibujeme, do VÁNOC to bude Všechny ostatní produkty se budeme snažit odeslat dříve.
Chtěli byste se ještě na něco zeptat?
Neváhejte napsat na instagram nebo na e-mail napis@fabrikaklima.cz a my rády na vaše dotazy zodpovíme.
A jaké odměny si budete moc vybrat?
Odměny jsme se snažily vymyslet tak, aby byly pro všechny. Hlavní pro nás bylo, aby byly od nás.
Každý kus je z našeho projektu fabrikaklima.cz Můžete si vybrat kuchařku, švédský perličkový cukr, ručně vyrobené sešity, lněné sáčky na uchování chleba a podobně.
Děkujeme za podporu a za to, že jste text dočetli až sem. Fabrika
Aktuality
19. 10. 2022 17:50
Jsme na 40 %!
Děkujeme všem, kteří nás podpořili v kampani na vydání kuchařky. Jsme na 40 % z cílové částky a knížku po dokončení kampaně budeme posílat do tisku.
Fabrika může být i ideálním vánočním dárkem, tak neváhejte s jejím nákupem.
Budeme rádi za sdílení na sociálních sítích.
Klára z Fabriky
29. 9. 2022 22:57
Přidaly jsme novou odměnu!
Jako další odměnu jsme přidaly zvýhodněnou kombinaci perličkového cukru a kuchařky.
S perličkovým cukrem si budete moc upéct ty nejlepší skořicové motance, na které najdete recept v kuchařce!
Máme pouze omezené množství, protože další cestu do Švédska plánujeme až na příští rok <3
Děkujeme za dosavadní podporu, budeme rádi, když budete projekt sdílet na sociálních sítích.
Klára z Fabriky
19. 9. 2022 8:00
Děkujeme za rozjezd!
Děkujeme všem za krásný začátek spuštění kampaně na Doniu! Za první dva dny se nám podařilo vybrat 9 % cílové částky a po malých krocích dojdeme ke krásnému výsledku.
Kdybyste měli jakékoliv dotazy, neváhejte nám napsat na instagram/facebook nebo e-mail.
- Vystavíte mi potvrzení o daru?
-
V režimu Donio Plus obecně platí, že vystavit Potvrzení o daru nelze (nejedná se o dar do dobročinné sbírky). Případnou výjimku řeší přímo zakladatel projektu.
- Kdy mohu očekávat svou odměnu?
-
Odměny realizuje zakladatel projektu většinou do 90 dní po úspěšném ukončení projektu. Splnění ovšem může trvat i déle, zakladatel by Vás měl vždy kontaktovat a informovat ohledně odměn.
- Co se děje s penězi, pokud se cílová částka nevybere?
-
Pokud se nevybere více než 50 % financí u projektů do 75 000 Kč, nebo 25 % financí u projektů nad 75 000 Kč, peníze se vrátí přispěvatelům.
- Mohu si u vás objednat daný produkt/službu, na kterou běží sbírka?
-
My v Donio samotnou výrobu/poskytování neprovozujeme, jsme pouze platforma, přes kterou je možné na výrobu přispět. Pokud máte zájem o některý z produktů, na které jsou u nás podpůrné kampaně, kontaktujte prosím vždy jejich zakladatele uvedené v popisu projektu.
- Mohu platit ApplePay?
-
Aktuálně v rámci sekce Donio Plus není možné platit způsobem ApplePay, pouze kartou online či bankovním převodem
318 Kč • 22. 11. 2022 15:18
380 Kč • 22. 11. 2022 6:26
380 Kč • 21. 11. 2022 23:04
595 Kč • 21. 11. 2022 22:00
380 Kč • 21. 11. 2022 20:31
380 Kč • 21. 11. 2022 20:27
380 Kč • 21. 11. 2022 20:05
595 Kč • 21. 11. 2022 13:31
380 Kč • 21. 11. 2022 11:58
400 Kč • 21. 11. 2022 11:56
540 Kč • 21. 11. 2022 11:23
380 Kč • 21. 11. 2022 11:17
380 Kč • 21. 11. 2022 9:34
400 Kč • 21. 11. 2022 9:01
400 Kč • 21. 11. 2022 7:16
380 Kč • 20. 11. 2022 23:06
380 Kč • 20. 11. 2022 23:02
380 Kč • 20. 11. 2022 23:01
380 Kč • 20. 11. 2022 22:22
380 Kč • 20. 11. 2022 22:09
380 Kč • 20. 11. 2022 22:06
380 Kč • 20. 11. 2022 22:06
Přemýšlíte jak této sbírce pomoci ještě víc?
Přidejte Dobrovýzvu a složte se společně s přáteli v rámci narozeninové oslavy, ve firmě, nebo na sportovní akci.
Jak Dobrovýzva funguje
- Přidejte Dobrovýzvu – vymyslete vlastní název a úvod.
- Sdílejte ji s přáteli, kolegy či ve své komunitě, aby se do pomoci zapojilo co nejvíce dárců.
- Vybrané finance přiřadíme k této sbírce, i když se nevybere celá částka.
Donio je určeno také zakladatelům zajímavých nápadů, které může kdokoliv finančně podpořit. Komerční projekty na Donio nejsou realizované podle zákona o veřejných sbírkách, který zahrnuje pouze veřejně prospěšné aktivity. Více si můžete přečíst v našich Obchodních podmínkách.