Projekt ukončen:

Pekárna Bartošovice online – 30 let zkušeností ve 30 minutách video kurzů

Milník 1/4

A webová stránka je tu! Přehledná a vypečená na míru – už nebudete nic hledat, vše najdete na www.jakopekar.cz!

Vybráno 0 Kč 10 900 Kč
30 000 Kč

Milník 2/4

První video O CHLEBOVÉM KVÁSKU je na světě! a najdete ho kde jinde, než na www.jakopekar.cz!

Vybráno 0 Kč 10 900 Kč
70 000 Kč

Milník 3/4

Co by bylo video O CHLEBOVÉM KVÁSKU bez videa O KVÁSKOVÉM CHLEBU, že? Video dvojčata na www.jakopekar.cz!

Vybráno 0 Kč 10 900 Kč
110 000 Kč

Milník 4/4

A #jakopekař teď může péct každý. Nejen díky videím, ale i díky super vychytané aplikaci!

Vybráno 0 Kč 10 900 Kč
125 000 Kč
 -
19 přispěvatelů
Celkem se zapojilo
574 Kč
Průměrná výše příspěvku
1 100 Kč
Nejvyšší příspěvek
90 dnů
Vybráno za
Více o tomto projektu

Pekárna Bartošovice online – 30 let zkušeností ve 30 minutách video kurzů

Milník 1/4

A webová stránka je tu! Přehledná a vypečená na míru – už nebudete nic hledat, vše najdete na www.jakopekar.cz!

Vybráno 0 Kč 10 900 Kč
30 000 Kč

Milník 2/4

První video O CHLEBOVÉM KVÁSKU je na světě! a najdete ho kde jinde, než na www.jakopekar.cz!

Vybráno 0 Kč 10 900 Kč
70 000 Kč

Milník 3/4

Co by bylo video O CHLEBOVÉM KVÁSKU bez videa O KVÁSKOVÉM CHLEBU, že? Video dvojčata na www.jakopekar.cz!

Vybráno 0 Kč 10 900 Kč
110 000 Kč

Milník 4/4

A #jakopekař teď může péct každý. Nejen díky videím, ale i díky super vychytané aplikaci!

Vybráno 0 Kč 10 900 Kč
125 000 Kč
Datum přidání
15. 9. 2021

Co chystáme?

Ojedinělý projekt na podporu tradičního pekařského řemesla.

Jeho základem jsou krátké, informacemi nabité profesionální video kurzy, díky kterým pekařský začátečník získá odvahu a chuť pustit se do pečení a odhodlání v pečení vytrvat. Pekařskému tovaryšovi otevřeme oči odhalením chyb, které při pečení dělá prostě každý kvůli rozšířeným mýtům.

Nabízíme vám jeden ze způsobů seberealizace manuální prací. Uzemnění a zklidnění činností provozovanou po tisíce let v různých kulturách.

Online pokračování tradičního řemesla…

Chceme pravdivě informovat. Chceme vyvracet předsudky a nepravdy rozšířené o pečení a pekařských výrobcích mezi laiky. 

Podporujeme férové pekárny šířením povědomí o kvalitním kváskovém chlebu a kvalitním pečivu.

Proč oživujeme pekařské řemeslo online?

Celé to začalo o posledních Vánocích. 

Telefon zvonil po několikáté a lidé se ptali: “Upečete nám velký kulatý? Potřeboval bych objednat 10 housek, ty celozrnné myslím. Objednávám 2 velké vánočky, posypte mi je sezamem.” 

Svědkem těchto telefonátů byla Helena, která se tenkrát z návštěvy Hodslavic do Liberce vrátila s uměním péct luxusní máslové croissanty. 

Za 14 dní volala, že to přece nejde… nechat ladem všechny ty znalosti nabyté 30 lety pekařské dřiny. Že když už nemůžeme lidem napéct, péct je naučíme.

A zrodil se projekt, který si klade za cíl vrátit do světa kousek starých pořádků – moderní formou.

Projekt, který přinese klid do vaší mysli a štěstí do vašeho domova.

Doma v troubě? A kdy asi tak?

Bingo! I my pracujeme, máme rodiny a omezený čas.

Náš cíl je ukázat, že i doma ve vlastní troubě upečete kvalitní pečivo – od poctivého kváskového chleba a křupavých housek po vláčné vánočky a jemné plněné koláčky. 

Jako pekař!

Naučíme vás rozumět těstu, chápat význam surovin v různých druzích chlebů a pečiva, abyste si v krátké době mohli vytvořit svou vlastní originální recepturu na míru. Naučíme vás s ingrediencemi, jakoukoli troubou a vašimi časovými možnostmi pracovat tak, že pečení zvládnete kdekoli na jedničku! 

Zkrátka… recepturou to u nás vlastně ani nezačíná.

Budete umět péct dary pro svou rodinu.

Vaše pekařské produkty budou tak dokonalé, že jimi budete moci sousedům a kamarádům poděkovat nebo zaplatit.

Věčný začátečník?

Viděly jsme mnoho pokusů, které opakovaně nedopadly dobře a pekařské učně odradily nadobro hned na startu. Hutný chléb? Chléb se drolí? Nezvládl/a jsem uchovat kvásek. Gumové rohlíky? Nemůžu péct tak často, protože to trvá tak dlouho! Na tyto a mnoho dalších otázek a problémů vám dáme odpověď a řešení.

Proč my? 

Máme 30letou praxi v řemeslné pekárně a profesionální vhled do tradičního pekařského řemesla – nepřetržité trojstupňové vedení žitných kvasů, miliony upečených křupavých kváskových chlebů, rohlíků, vek, koláčků a vánoček. 

Máme nezbytný odstup od pekařského byznysu. Získali jsme jej řízeným uzavřením pekařského provozu. Známe nešvary moderní pekařiny a směr, kterým se vydává. 

Víme, co chceme: Používat pouze základní suroviny, zachovat tradiční řemeslné postupy. 

Víme, co nechceme: Podporovat nešvary moderní pekařiny.

Pečení je náš denní chléb. Pečeme s lehkostí, s láskou a neskromně si myslíme, že máme pedagogický talent :-).

Kloníme se k minimalismu a cítíme, že nepotřebných produktů z falešných potřeb je příliš. Ukážeme vám, že doma lze péct i bez speciální výbavy.

Pečení v době internetové…

Kurzy si můžete pustit, kdykoli vám to bude vyhovovat. Kurzy vytváříme strukturované a názorné. 30 minut nabitých informacemi, postupy, dodatečnými pdf materiály atd.

Kurzy k jednotlivým druhům chleba a pečiva vznikají postupně. V říjnu 2021 spouštíme kurzy CHLEBOVÝ KVÁSEK a KVÁSKOVÝ CHLÉB. V prosinci 2021 kurz JEMNÉ PEČIVO – VÁNOČKY.

Jaké kurzy (druhy pečiva) budou následovat?

Běžné pečivo – rohlíky, housky a veky (také v celozrnné variantě), speciální kváskové chleby a dalamánky (i bezlepkové), jemné plněné pečivo – koláčky, koláče, frgály (také v celozrnné variantě), koblihy v hrnci, domácí listové pečivo, domácí plundrové pečivo na croissanty a listové záviny.

A další…

Zajistěte si místo v první lavici!

Kdo za projektem stojí?

Zuzka Kojetinská (pekařka s názorem) 

Zuzka se od píky naučila pekařinu v kváskové pekárně v Bartošovicích na severní Moravě, kterou vlastnila její rodina od roku 1992. Zuzka je hlavním garantem odbornosti a kvality projektu. Po ukončení chodu pekárny v roce 2019 se pečení nevzdala, začala péct doma a učila kamarády v okolí blízkém i vzdáleném.

Helena Pardeková (produkční s nadhledem) 

Helena se po návratu do Liberce z dlouhodobého pobytu v cizině nechala do pečení vtáhnout. Krásu a výhody domácího pečení pozorovala tak dlouho, až jí došlo, že tento pekařský um je natolik hodnotný, že je potřeba ho předat dál. Díky internetu – v moderní podobě a ve velkorysém měřítku.

Na co vybrané peníze použijeme?

Na realizaci všeho, co pro vás máme připraveno:

Video o chlebovém kvásku, video o kváskovém chlebu – natočeno máme, ale spousta času a energie (především finanční) zabere postprodukce.

Ke zveřejnění videí potřebujeme platformu - přehledné webové stránky, kde vše lehce najdete.

Aplikace na webových stránkách na počítání receptury, protože o receptu to není, tak proč si s ním zatěžovat hlavu… Unikátní appka, díky které se z pekařského učně stanete opravdovým mistrem pekařem.

Peníze vybrané navíc použijeme pro tvorbu videa o vánočkách, které se budou točit co nevidět, protože Vánoce 2021 bez domácí bartošovické vánočky jako by nebyly…

https://www.facebook.com/PekarnaBartosoviceOnline

Vystavíte mi potvrzení o daru?

V režimu Donio Plus obecně platí, že vystavit Potvrzení o daru nelze (nejedná se o dar do dobročinné sbírky). Případnou výjimku řeší přímo zakladatel projektu.

Kdy mohu očekávat svou odměnu?

Odměny realizuje zakladatel projektu většinou do 90 dní po úspěšném ukončení projektu. Splnění ovšem může trvat i déle, zakladatel by Vás měl vždy kontaktovat a informovat ohledně odměn.

Co se děje s penězi, pokud se cílová částka nevybere?

Pokud se nevybere více než 50 % financí u projektů do 75 000 Kč, nebo 25 % financí u projektů nad 75 000 Kč, peníze se vrátí přispěvatelům.

Mohu si u vás objednat daný produkt/službu, na kterou běží sbírka?

My v Donio samotnou výrobu/poskytování neprovozujeme, jsme pouze platforma, přes kterou je možné na výrobu přispět. Pokud máte zájem o některý z produktů, na které jsou u nás podpůrné kampaně, kontaktujte prosím vždy jejich zakladatele uvedené v popisu projektu.

Mohu platit ApplePay?

Aktuálně v rámci sekce Donio Plus není možné platit způsobem ApplePay, pouze kartou online či bankovním převodem

Laskavý přispěvatel
1 100 Kč  •  30. 10. 2021 9:27
Přispěvatel, který je pro každou dobrost
900 Kč  •  21. 10. 2021 18:57
Dobrosrdečný přispěvatel
500 Kč  •  11. 10. 2021 23:32
Velkorysý přispěvatel
1 000 Kč  •  2. 10. 2021 11:08
Přispěvatel, který je pro každou dobrost
200 Kč  •  30. 9. 2021 15:54
Petra Gřesová
200 Kč  •  30. 9. 2021 7:55
Ahoj. Přeji Vám v tomto krásném projektu mnoho úspěchu. Ať se najde spousta lidí, co ho ocení a budou z něj mít radost. Děkuji 😉
Velkorysý přispěvatel
500 Kč  •  25. 9. 2021 18:49
Milý přispěvatel
1 000 Kč  •  22. 9. 2021 18:04
Milý přispěvatel
900 Kč  •  21. 9. 2021 19:47
Štědrý přispěvatel
600 Kč  •  21. 9. 2021 14:25
Držte se děvčata, ať Vám to jde!
Laskavý přispěvatel
500 Kč  •  20. 9. 2021 21:55
Lenka Z.
1 000 Kč  •  20. 9. 2021 21:50
Držím palce a moc se těším na všechno co připravujete!
Daniela
900 Kč  •  18. 9. 2021 22:26
Držím Vám palce a těším se na kurz o kvásku a chlebu. Konečně kurz od profesilnálního pekaře! Budu ráda, když prozradíte už teď něco z těch pekařských mýtů, nebo nepravd jak píšete...
Štědrý přispěvatel
200 Kč  •  17. 9. 2021 20:14
Laskavý přispěvatel
200 Kč  •  17. 9. 2021 17:02
Štědrý přispěvatel
600 Kč  •  16. 9. 2021 22:42
Velkorysý přispěvatel
200 Kč  •  16. 9. 2021 22:25
Laskavý přispěvatel
200 Kč  •  16. 9. 2021 21:16
Milý přispěvatel
200 Kč  •  16. 9. 2021 6:39

Přemýšlíte jak této sbírce pomoci ještě víc?

Přidejte Dobrovýzvu a složte se společně s přáteli v rámci narozeninové oslavy, ve firmě, nebo na sportovní akci.

Jak Dobrovýzva funguje

  1. Přidejte Dobrovýzvu – vymyslete vlastní název a úvod.
  2. Sdílejte ji s přáteli, kolegy či ve své komunitě, aby se do pomoci zapojilo co nejvíce dárců.
  3. Vybrané finance přiřadíme k této sbírce, i když se nevybere celá částka.

U této sbírky nejde Dobrovýzvu přidat, protože sbírka už byla ukončená.

Vyberte si odměnu

Donio je určeno také zakladatelům zajímavých nápadů, které může kdokoliv finančně podpořit. Komerční projekty na Donio nejsou realizované podle zákona o veřejných sbírkách, který zahrnuje pouze veřejně prospěšné aktivity. Více si můžete přečíst v našich Obchodních podmínkách.

Chcete založit sbírku nebo projekt?

Začít vybírat

Podpořte projekt a získejte atraktivní odměnu