Více o mláděti klokana
Malý klokan je po porodu dlouhý jen asi 1−2 cm a naprosto nesamostatný. Přesto se musí sám vyšplhat po matčině břiše do vaku, najít struk a uchopit ho do tlamičky. Zde se pevně přisaje a živen mateřským mlékem několik měsíců roste, než začne vykukovat ven.
Mláďata se rodí šedá, s přibývajícím věkem se samci vybarvují do černa, zatímco samice zůstávají šedé.
Klokan horský
V přírodě žije tento velký druh klokana v pohořích východní Austrálie a je kriticky ohrožený, proto je každý přírůstek cenný. V Evropě chová klokany horské východní jen několik zoologických zahrad, přičemž v Zoo Praha se podařilo odchovat již 10 mláďat.
